Un nou record în ceea ce privește temperatura la nivel global a fost stabilit pentru a 10-a lună consecutiv în martie

În martie, temperatura a fost mai ridicată cu aproape un grad în comparație cu media înregistrată între anii 1991 și 2020, dovedind că ultimele 12 luni au fost cele mai călduroase înregistrate vreodată.

Încălzirea aerului nu este singura problemă cu care ne confruntăm, oceanele și mările sunt de asemenea afectate, nivelul lor crescând datorită topirii calotelor glaciare.

Valurile de căldură împreună cu seceta extremă au lovit cu asprime multe zone și culturi. Autoritățile au declarat stare de urgență într-o zonă cu șase milioane de oameni deoarece cantitatea de apă din rezervoare a scăzut în lipsa ploilor de iarnă, oamenii fiind nevoiți să se aprovizioneze cu apă potabilă.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Intensificarea crizei climatice a fost demonstrată prin nenumărate moduri inclusiv secarea micilor lacuri, moartea peștilor, dar și dispariția lacului Amara din România de 800 de hectare, în locul căruia a rămas doar o zonă nisipoasă.

Meteorologii estimează că în continuare temperaturile se vor menține mai ridicate decât este normal.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat câștig de cauză celor 2.000 de femei care au depus plângere în legătură cu faptul că nu au fost luate măsuri semnificative de combatere a schimbărilor climatice. Acestea au cerut dreptate pentru felul în care viețile lor au fost puse în pericol.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Dacă emisiile nu se vor reduce, seceta se va înrăutăți, perioadele de caniculă vor domina și incendiile vor deveni o problemă uriașă, urmând o catastrofă globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.