Mecanic de locomotivă din Brașov, cercetat penal după ce a refuzat recoltarea probelor de sânge pentru alcoolemie

Un mecanic de locomotivă din Brașov este cercetat penal după ce a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge pentru a se stabili alcoolemia, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Incidentul a avut loc pe data de 18 ianuarie 2024, când polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în colaborare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă care circula pe relația București Nord – Brașov.

Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat, sub limita legală de 0,04% mg/l.

Cu toate acestea, mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, motivând diverse aspecte.

Citeste și:  Dispozitivul revoluționar care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă muzica

„La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă, care circula pe relația București Nord – Brașov. În urma testării, a rezultat 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat. Mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, acesta având atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată. A fost deschis dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe”, a informat Poliția Română.

Deoarece mecanicul avea atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată, a fost deschis un dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.