Mecanic de locomotivă din Brașov, cercetat penal după ce a refuzat recoltarea probelor de sânge pentru alcoolemie

Un mecanic de locomotivă din Brașov este cercetat penal după ce a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge pentru a se stabili alcoolemia, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Incidentul a avut loc pe data de 18 ianuarie 2024, când polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în colaborare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă care circula pe relația București Nord – Brașov.

Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat, sub limita legală de 0,04% mg/l.

Cu toate acestea, mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, motivând diverse aspecte.

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

„La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă, care circula pe relația București Nord – Brașov. În urma testării, a rezultat 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat. Mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, acesta având atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată. A fost deschis dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe”, a informat Poliția Română.

Deoarece mecanicul avea atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată, a fost deschis un dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.