Astăzi are loc ultima probă scrisă la Bacalaureat 2024, proba la Limba și literatura maternă

Elevii minorităţilor naţionale care au terminat clasa a XII-a susțin astăzi examenul scris la Limba maternă de la Bacalaureat 2024. Probele de astăzi, 5 iulie, au loc în limba maghiară, germană, croată, italiană, sârbă, slovacă, turcă și ucraineană.

Primele rezultate la BAC 2024 vor fi publicate pe 8 iulie 2024. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită pot depune contestații. Pe 12 iulie 2024 vor fi afișate rezultatele finale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Ministerul Educației reaminteşte că, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Citeste și:  Proiectul de robotică și programare Meet and Code "O călătorie în Univers cu BIT și EVO", pentru elevii pasionați de astronomie și tehnologie a luat sfărsit

Candidații care nu promovează examenul de Bacalaureat 2024 în sesiunea de vară se pot înscrie în sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.