Patronatele din turism, nemulțumite! Susțin că lărgirea plajelor nu trebuie făcută în plin sezon estival

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută investițiile în infrastructura litoralului românesc, finanțate din fonduri europene, dar critică momentul ales pentru efectuarea lucrărilor de lărgire a plajelor. În mijlocul sezonului estival, turiștii se confruntă cu disconfortul creat de șantierele active pe două tronsoane de plajă nouă din stațiunile Neptun, Jupiter și Venus.

Deși un al treilea tronson, în zona „10 Steaguri”, a fost finalizat și inaugurat vineri, patronatele din turism solicită autorităților o mai bună planificare a acestor intervenții, astfel încât să se desfășoare în extrasezon, minimizând impactul asupra experienței turiștilor.

Apele Române Constanța, responsabile de proiectul de înnisipare a 2,5 km de plajă, au promis că vor lucra pe segmente mici, de 300-500 de metri, pentru a grăbi finalizarea și darea în folosință a noilor zone de plajă. Acestea vor avea 100 de metri de nisip uscat și 280 de metri sub apă, asigurând o intrare lină în mare.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Cu toate acestea, ANAT subliniază importanța sincronizării lucrărilor de infrastructură cu nevoile industriei turistice, pentru a evita nemulțumirile turiștilor și a maximiza beneficiile economice ale investițiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.