Ziua Națională a Franței, celebrată la Brașov

În 10 iulie 2024 Agenția Consulară a Franței și Alianța Franceză Brașov au organizat Celebrarea Zilei Naționale a Franței, la Serenity Resort, într-un cadru natural spectaculos, în prezența a aproximativ 200 de invitați, printre care și un detașament militar francez.

Ne-au onorat cu prezența domnul Louis TOULORGE – Consilier economic, Ambasada Franței, dna. Amira MIHĂILESCU – Ministru plenipotențiar, Corespondent național pentru Francofonie, Ministerul Afacerilor Externe, dl. Mihai-Cătălin VĂSII – Prefectul Brașovului, dl. Todorică-Constantin ȘERBAN – Președintele Consiliului Județean Brașov, dl. Cosmin BORICEAN – Subprefect Covasna, Colonelul LEVACHER – Comandantul Misiunii AIGLE-NATO de la Cincu, înalți reprezentanți ai diverselor instituții locale și regionale, militari, polițiști și jandarmi români, sponsori și parteneri, membri ai comunității franceze și francofone, prieteni.

Citeste și:  Salt Bank: 100 de zile de la lansarea primului neobank 100% românesc, la Brașov

În discursurile oficiale au fost menționate și apreciate prezența franceză la Brașov și în regiune, în diverse domenii: economic, cultural, educațional și academic și militar, prietenia franco- română și colaborarea solidă, atât la nivel național cât și local și regional, francofonia sub toate aspectele reprezentate la Brașov.
Momente emoționante au fost oferite de Fanfara Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” care a interpretat imnurile Franței, României și Europei precum și de interpretarea vocală a imnului național francez „La Marseillaise” de către reprezentanții militarilor francezi.


Culorile drapelelor Franței și României lansate în aer au impresionat puternic publicul prezent. La reușita serii au contribuit cadrul natural, muzica și buna dispoziție a celor prezenți.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Vive la République! Vive la France! Vive l’amitié franco-roumaine à Brașov!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.