Grand Prix România – Brașov Chess Classic 2024: Un succes răsunător! Max Warmerdam triumfător, Marina Brunello domină femininul!

S-a încheiat cu succes remarcabil Grand Prix România – Brașov Chess Classic 2024, un turneu de șah clasic organizat de Federația Română de Șah la Cercul Militar Brașov. Competiția a reunit 320 de participanți din 18 țări, transformând Brașovul pentru o săptămână în centrul șahului internațional.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică-Constantin, a onorat festivitatea de premiere, unde au fost recompensați cei mai buni jucători din turneu.

Clasamentul la Open:

  1. Max Warmerdam (Olanda)
  2. Jegor Lashkin (Moldova)
  3. Ivan Schitco (Moldova)
  4. Samuel-Timotei Ghimpu (România)
  5. Vitaliy Bernadskiy (Ucraina)
  6. Adam Kozak (Ungaria)
  7. Marius Manolache (România)
  8. V.S. Raahul (India)
  9. Valentin Mitev (Bulgaria)
  10. Adrian-Simion Sechereș (România)

La feminin, podiumul a fost completat de:

  1. Marina Brunello (Italia)
  2. Mariya Zubova (Ucraina)
  3. Angela Dragomirescu (România)
Citeste și:  Salt Bank: 100 de zile de la lansarea primului neobank 100% românesc, la Brașov

Pe lângă premiile oferite primilor clasați, au fost acordate distincții și în alte categorii, precum feminin, veteran, și diferite intervale de rating Elo. De asemenea, au fost recunoscute performanțele șahiștilor brașoveni de top: Vereș Armand, Vrencian Lehel și Botea David Alexandru.

„Acest eveniment de amploare nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant și dedicat al Consiliului Județean Brașov. Suntem mândri că Brașovul este recunoscut ca cel mai frumos județ din România și ne bucurăm să fim un partener de încredere pentru evenimentele culturale, artistice și sportive care aduc valoare comunității noastre. Împreună cu domnul secretar al Federației Române de Șah, cu doamna arbitru șef și cu domnul director de turneu – mare maestru internațional Ciprian Nanu, am avut onoarea de a premia excelența și dedicarea în șah. Este de menționat că în fiecare an Consiliul Județean Brașov lansează ghiduri de finanțare pentru diverse evenimente, demonstrând angajamentul nostru față de dezvoltarea constantă a județului. Suntem devotați șahului, sportului și celor care își doresc să exceleze în orice domeniu”, a declarat Președintele CJ Todorică-Constantin.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

Grand Prix România – Brașov Chess Classic 2024 a reușit să promoveze șahul ca sport al minții, aducând în lumina reflectoarelor Brașovul ca locație ideală pentru competiții sportive de talie internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.