A început o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Astăzi, la ora 10.00, a pornit o nouă sesiune de înscriere în Programul Rabla Plus, dedicată persoanelor juridice, unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice.

Etapa curentă, care se va desfășura în perioada 22 iulie – 18 august 2024, pune la dispoziție un buget total de 360.000.000 lei, din care 240.000.000 lei sunt alocate firmelor și 120.000.000 lei UAT-urilor și instituțiilor publice.

Înscrierea se realizează online, prin încărcarea documentelor necesare în platforma informatică dedicată, în limita fondurilor disponibile.

Programul Rabla Plus oferă ecotichete solicitanților care achiziționează un vehicul nou în schimbul casării a minimum un autovehicul vechi. Pot fi casate maximum două autovehicule uzate.

Valoarea ecotichetului variază în funcție de tipul vehiculului achiziționat, cu TVA inclus, și nu depășește 70.000 euro:

  • 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul electric nou sau cu pilă de combustie cu hidrogen, excluzând motocicletele;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul electric hibrid nou, excluzând motocicletele, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.
Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Pentru detalii suplimentare și informații privind procedura de înscriere, consultați site-ul web al Administrației Fondului pentru Mediu: https://www.afm.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.