Universitatea Transilvania: 17.500 de candidați pe 6.097 de locuri

Anul acesta, Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat un număr record de candidați pentru programele de licență și masterat: 17.646.

Pentru ciclul de licență cu frecvență (la zi), 13.255 de candidați s-au înscris pentru cele 6.097 de locuri disponibile, cu 1.184 mai mulți decât anul trecut. Acest lucru reflectă o atractivitate tot mai mare a ofertei educaționale a universității brașovene.

Pentru programele de studii cu frecvență redusă și învățământ la distanță, 2.203 candidați au concurat pentru 1.335 de locuri.

Pentru programele de masterat cu frecvență, 2.140 de candidați s-au înscris, cu 14% mai mulți decât anul precedent. Admiterea pentru programele de masterat de la Facultatea de Medicină se va desfășura în septembrie.

Citeste și:  The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est

Facultățile de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, Matematică și Informatică, Drept, și Sociologie și Comunicare au avut, de asemenea, peste 1.000 de candidați fiecare.

Facultatea de Medicină a avut cea mai mare concurență, cu 11,34 candidați pe loc pentru cele 125 de locuri disponibile. La Facultatea de Psihologie și Științele Educației, programul de studii Psihologie a atras 842 de candidați pentru 100 de locuri, iar programul de Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor) a avut peste 5 candidați pe loc.

La polul opus, Facultatea de Muzică a atras doar 91 de candidați pentru 75 de locuri, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor a avut 87 de candidați, iar Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului a validat 85 de dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.