SpongeBob SquarePants este autist, conform actorului de voce Tom Kenny: „Aceasta este superputerea lui”

Tom Kenny dorește ca toți copiii cu autism să știe că SpongeBob SquarePants împărtășește superputerea lor.

În cadrul unei apariții recente la Motor City Comic Con din Michigan, actorul de 62 de ani a declarat că îndrăgitul personaj animat căruia îi dă voce este „pe spectru.”

„O persoană care evident se află pe spectru a venit la mine și mi-a spus: ‘Am o întrebare pentru tine, Tom Kenny: Este SpongeBob autist? Este SpongeBob însuși autist ca personaj?’” a povestit Kenny, conform unui videoclip distribuit pe rețelele sociale. „Și i-am spus: ‘Da, bineînțeles. Bineînțeles că este!’”

El a adăugat: „Am spus: ‘Știi ceva? Aceasta este superputerea lui, la fel cum este și superputerea ta.’”

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Acest subiect, legat de autism, apare des, la convențiile de benzi desenate și evenimente similare.”

Kenny a adăugat: „Știu că copiii cu autism se fixează pe anumite lucruri și emisiuni, dar există ceva special în ‘SpongeBob’ și nu doar pentru că ‘SpongeBob’ este mai mare decât alte emisiuni.” Rodger Bumpass, vocea lui Squidward, a sugerat în interviul pentru Bleeding Cool că acest lucru se datorează faptului că „există o simplitate” în emisiune, „nu doar în glume și cuvinte, ci și în culori și desene, care pot atrage copiii sau adulții cu autism.”

De ce, după 20 de ani, ‘SpongeBob SquarePants’ rămâne unul dintre cele mai bune desene animate pentru copii

„SpongeBob SquarePants,” care urmărește aventurile subacvatice ale personajului principal și prietenilor săi, a sărbătorit recent 25 de ani de la debut. Emisiunea difuzează încă episoade noi, iar Kenny a oferit vocea lui SpongeBob încă de la începutul său, în 1999. Actorul a dat voce și altor personaje în desene animate, cum ar fi „The Powerpuff Girls” și „Adventure Time.”

Citeste și:  Brașovul, în etapa finală de selecție pentru Misiunea UE 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic

Prin această recunoaștere a lui SpongeBob ca personaj autist, Tom Kenny aduce un omagiu tuturor copiilor și adulților care se regăsesc în acest personaj, consolidând și mai mult legătura specială dintre SpongeBob și fanii săi din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.