Mai mult de o intervenție pe minut, în ultimele 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea măsurilor de prim ajutor și operațiunile de descarcerare reprezintă doar câteva exemple dintre cele aproximativ 1.700 de misiuni desfășurate de către salvatori, în ultimele 24 de ore. 

În acest interval de timp, la nivel național, peste 1.350 de persoane au fost asistate medical, în urma celor 1.362 de intervenții derulate de către echipajele SMURD.

Totodată, ieri, pompierii au acționat pentru stingerea celor 116 incendii izbucnite în diverse zone ale țării și au derulat 200 de misiuni în sprijinul comunităților, printre care se numără deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, inundații, incidente din domeniul CBRN, precum și alte situații de urgență.

Citeste și:  Sute de tineri au protestat în Piața Universității împotriva lui Călin Georgescu

Din totalul incendiilor înregistrate, un procent de aproximativ 60% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 180 ha de teren.

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 15 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Concomitent cu gestionarea acestor situații de urgență, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate ieri, 06 august, s-au înregistrat efecte în 10 localități din 5 județe (Alba, Călărași, Constanța, Giurgiu și Ilfov) și municipiul București, unde pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 10 beciuri/subsoluri și 3 curți, cât și pentru degajarea a 18 copaci și a unui stâlp de electricitate prăbușiți, fiind avariate 9 autoturisme, o casă și o instituție publică.

Citeste și:  Academia Română respinge asocierea „pripită” a instituţiei şi a preşedintelui Ioan-Aurel Pop cu ideile suveraniste şi filoruse

În cursul zilei de ieri s-a înregistrat mai mult de o intervenție pe minut, iar datorită eforturilor susținute de colegii noștri pe timpul intervențiilor desfășurate, 9 persoane au fost salvate, iar pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor au fost reduse considerabil.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise  19 mesaje RO-ALERT, pentru informarea cetățenilor asupra diverselor pericole la care pot fi expuși și luarea măsurilor de autoprotecție. Majoritatea dintre acestea au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Brașov, Harghita, Mureș, Prahova și Vâlcea.

Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Citeste și:  IPJ Brașov a organizat o conferință pentru liceeni pe tema consumului de droguri 

Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.