Loredana Toma părăsește competiția olimpică, ratând toate cele trei ridicări la stilul aruncat în proba de haltere feminin, categoria 71 kg

Loredana Toma părăsește competiția olimpică, ratând toate cele trei ridicări la stilul aruncat în proba de haltere feminin, categoria 71 kg.

După o perioadă marcată de probleme fizice, Loredana Toma, cea mai titrată halterofilă tricoloră, aflată la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a început foarte bine concursul, cu două ridicări reușite la stilul smuls, de 111 și 115 kilograme.

La a treia ridicare, Loredana a reușit să ridice 117 kg, un nou record olimpic, dar această ridicare nu a fost validată de arbitri.

Acest moment a schimbat starea de spirit a Loredanei, care, deși încheiase pe poziția a treia în clasament prestația de la stilul smuls, nu a reușit nici una dintre cele trei ridicări la stilul aruncat, unde a încercat 131, 133 și 134 kg.

Citeste și:  Brașovul, în etapa finală de selecție pentru Misiunea UE 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic

În aceste condiții, a fost eliminată din competiție, nefigurând nici în clasamentul finalei.

Venită la Paris cu obiectivul de a nu avea nicio ratare, Loredana spera să își ia revanșa pentru “ratarea” de la Tokyo, unde nu a putut participa.

Ar fi fost ocazia de a-și îmbogăți palmaresul, deja impresionant, cu o medalie olimpică. Ea are cinci titluri mondiale, dintre care două la total, și 17 europene, ultimele două fiind cucerite chiar anul acesta, la Sofia.

Loredana declarase că după Jocurile Olimpice urmează retragerea ei din activitatea competițională. Ar fi vrut să o facă așa cum a visat atâta vreme, cu o medalie olimpică la gât. Și ar fi meritat cu prisosință, dar, din păcate, șansa nu a fost astăzi de partea ei.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Sursa, Agenția Națională pentru Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.