Aeroportul Brașov se pregătește pentru finanțare Europeană: Obiectiv ambițios de a deveni unul dintre primele cinci aeroporturi din România până în 2027

Agenția de presă Rador, citând Radio Brașov, anunță că discuțiile privind ajutorul de stat pentru Aeroportul Brașov sunt pe ultima sută de metri. Pentru a primi ajutorul de stat, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav trebuie să demonstreze un „istoric bun de funcționare”, iar documentația necesară urmează să fie depusă la Comisia Europeană, cu termen limită 15 decembrie.

„Am discutat foarte practic și pragmatic despre notificarea ce va fi depusă până la sfârșitul anului la Comisia Europeană. Aceasta implică termene, investiții, număr de curse, destinații etc. Rămânem optimiști că Aeroportul Brașov va ajunge până în 2027 printre primele cinci aeroporturi din România și sunt convins că CE va fi mulțumită, văzând că avem deja un istoric bun”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică.

Citeste și:  România, prezentă la Summitul Francofoniei de la Paris în perioada 2-6 octombrie 2024

Administrația județeană este încrezătoare că cei peste 200.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul de la deschidere până în prezent vor contribui la acest „istoric bun”. Obiectivul este ca, până în 2027, numărul pasagerilor să depășească 700.000, astfel încât aeroportul să devină autofinanțabil, fără a necesita sprijin suplimentar din partea administrației.

Totodată, este așteptată o confirmare oficială din partea NATO privind statutul aeroportului ca obiectiv strategic, a mai menționat Șerban Todorică. „Este o certitudine că, în viitorul apropiat, NATO și unitatea militară de la Cincu vor avea o prezență permanentă la acest aeroport. Se va anunța oficial acest aspect. După cum se știe, aeronave militare aterizează și decolează deja de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, transportând soldați și echipamente militare”, a precizat președintele CJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.