A fost actualizată lista țarilor cu risc epidemiologic. România, Republica Moldova, Bulgaria au intrat în zona roșie

O nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID a fost adoptată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. România, Republica Moldova, Bulgaria au intrat în zona roșie, iar persoanele care vin din aceste ţări nu stau în carantină dacă sunt vaccinate.

Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Copiii de până la 12 ani sunt exceptați de la carantină și prezentarea unui test RT-PCR la intrarea în țară.

Modificările survenite față de săptămâna trecută:

  • în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
  • în zona galbenă au intrat:
Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;

  • în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru șoferii autovehiculelor de transport marfă, precum si pentru cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Măsurile restrictive în urma călătoriei spre România, în funcție de zona de plecare!

  • Dacă veți călători din zona roșie (ex Israel, Marea Britanie etc.) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR făcut înainte de călătorie nu vă ajută să evitați carantina la intrare în România. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.
  • Dacă veți călători din zona galbenă (ex. Germania, Grecia, Cipru etc.) spre România, trebuie să prezentați transportatorului dovada efectuării unui test PCR, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, pentru a evita carantina. Dacă sunteți vaccinați, testul și carantină nu mai sunt obligatorii.
  • Puteți călători din zona verde (ex. Italia, Malta, Portugalia etc.) spre România fără restricții și fără teste, deci nu e nevoie să prezentați niciun document (altele față de cele de călătorie) înainte de îmbarcare.
Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Pasagerii cu certificatul European COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni!

Lista intra în vigoare mâine de la miezul nopţii.

Lista cu clasificarea tarilor în funcție de rata de incidență cumulatăfile:///C:/Users/news/Downloads/Anexa%20la%20HCNSU%20nr.%2077%20din%2030.09.2021%20(1).pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.