A fost actulizată lista cu risc epidemiologic: Turcia pe roșu!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a publicat, ieri, noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

În zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, SUA, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten.

În schimb, în zona galbenă au intrat:

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Olanda, Malta, Kuweit și Panama;

– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia;

În zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe.

Pentru revenirea din state aflate în zona roșie se impune o perioadă de 14 zile de carantină. Excepție de la această regulă fac: persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, având cel puțin 10 zile de la administrarea ultimei doze de ser; copiii cu vârste mai mici de 6 ani; minorii cu vârstele cuprinse între 6 și 16 ani, dacă prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară; persoanele care stau mai puțin de 72 de ore pe teritoriul României.

Persoanele nevaccinate care se întorc din state aflate în zona galbenă pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă fac un test PCR în a opta zi, iar acesta iese negativ.

Lista statelor cu risc epidemiologic publicată, joi, de CNSU va intra în vigoare începând cu data de 15 august, de la miezul nopții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.