A fost adoptată legea care prevede înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere!

Compania de investitii Rutiere, existenta doar pe hartie, va deveni de acum operationala. Parlamentul a adoptat Legea noii Companii, institutie vitala in constructia de autostrazi.

Compania a fost înființată în 2016 printr-o Ordonanță de Urgență emisă de guvernul Dacian Cioloș. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG a fost adoptat de Senat în decembrie 2016 și a fost prezentat în februarie 2017 în Camera Deputaților. Abia pe 10 martie 2021 a fost adoptat iar în tot acest timp compania – deși existentă pe hârtie – nu a fost operațională.

„Această companie, vitală pentru capacitatea administrativă de a derula proiecte de investiții în autostrăzi și drumuri expres noi, se naște cu adevărat. Va veni să consolideze resursa umană din sistem: oamenii profesionişti, experţii, managerii de proiect, inginerii și proiectanţii care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp”, a postat miercuri Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pe pagina de Facebook.

Citeste și:  Primăria Brașov a finalizat lucrările de consolidare a drumului spre Poiana Brașov

Ministrul transporturilor, Catalin Drul, a  lansat si un apel pentru gasirea de persoane care sa se implice în administrarea și conducerea companiei CNIR. Este vorba în primul rând de membri în consiliul de administrație, director general și director financiar.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Ministerul Transporturilor, C.N.I.R. se va ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic. Înființarea companiei va conduce la dezvoltarea pe termen lung a reţelei trans-europene de transport (TEN-T), pentru funcționarea optimă a pieţei interne comunitare, în strânsă legătură cu realizarea obiectivelor strategiei europene privind creşterea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.