A fost desemnat constructorul căminului de 9 etaje pentru elevii de la Școala Profesională Germană Kronstadt

Primăria Brașov a anunțat câștigătorul licitației pentru construirea căminului de cazare pentru elevi la Școala Profesională Germană Kronstadt, acesta este o companie din Brașov, S.C. Atlant Buliding SRL Brașov. Valoarea achiziției este de 20.152.714,02 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local.  

,,Mă bucur pentru că, astăzi, pot să anunț că s-a finalizat licitația privind construcția căminului pentru elevi de la Școala Profesională Kronstadt. Este o investiție majoră în domeniul învățământului în municipiul și județul Brașov, de 20 de milioane de lei, din bugetul municipiului Brașov. Este un cămin pentru 306 elevi, cu săli de pregătire pentru elevi și profesori, cu cantină și alte săli anexe. A durat mult licitația, pentru că este un proiect complex, dar acum am ajuns în faza în care putem să dăm ordinul de începere a lucrărilor și pentru acest proiect, important pentru sistemul de învățământ din județul Brașov, dar, în primul rând, pentru cei peste 300 de elevi care vor avea un loc unde să fie cazați, unde să ia masa, unde să se pregătească în timpul zilei. Acest cămin va întregi campusul de pregătire a elevilor în învățământul tehnic dual, realizat de Primărie în parteneriat cu firme din zona metropolitană. Ca și la precedentele investiții, partenerii noștri privați vor asigura dotarea acestui cămin, pe principiul ,,pentru fiecare leu investit de Municipalitate, firmele vor investi tot un leu”. Doresc să le mulțumesc acestor firme, pentru că fără sprijinul lor  învăţământul dual ar fi rămas doar în faza de intenţie. Odată cu construirea acestui cămin putem spune că Braşovul are, nu doar cel mai avansat program de educaţie în sistem dual, ci şi cele mai bune condiţii pe care le oferă tinerilor care vor deveni viitori angajaţi ai companiilor braşovene“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

,, Construirea acestui cămin este un lucru foarte important pentru municipiu și județ. Din datele pe care le avem, acolo sunt școlarizați elevi din 19 județe, iar această școală a devenit un model pentru învățământul dual și profesional. Ca atare, trebuie susținut acest învățământ, din toate punctele de vedere, didactic și administrativ, iată și al cazării elevilor. Această perioadă este una complexă, astfel încât cazarea elevilor, serviciile de cantină sunt foarte importante pentru dezvoltarea acestui sistem de învățământ”, a declarat Ovidiu Tripșa, inspectorul școlar general  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.