A fost desemnat constructorul sălii de sport de la Școala 2: Iată proiectul!

Primăria Brașov a anunțat câștigătorul licitației pentru construirea sălii de sport de la Școala Gimnazială nr. 2, sală care va avea și facilități pentru antrenamentele și concursurile de gimnastică. Câștigătorul licitației, la care au participat trei ofertanți, este asocierea dintre SC Romfit Grup SRL și SC HAR & H SRL,  valoarea achiziției fiind de peste 15 milioane de lei, fonduri asigurate din bugetul local.   

„Astăzi a fost semnat raportul de adjudecare pentru construcția sălii de gimnastică de la Școala Gimnazială nr 2. În câteva zile se va semna contractul de lucrări, după care se va da ordinul de începere a lucrărilor. Amplasamentul unde va fi ridicată noua sală de gimnastică este deja pregătit, funcțiunea de acolo fiind dezafectată.

Este un proiect important pentru comunitatea brașoveană și pentru gimnastica românească în general, pentru că această sală va servi atât antrenamentelor, cât și competițiilor sportive, fiind prevăzută cu tribună și cu toate funcțiunile necesare pentru a putea fi omologată pentru astfel de activități și va deservi atât gimnasticii feminine cât și gimnasticii masculine. Avem o tradiție în gimnastică la Brașov, cu foarte multe rezultate pentru gimnastica masculină, iar Clubul Sportiv Municipal Corona are un proiect de a crea un pol de gimnastică la Brașov, fiind prevăzută o astfel de activitate sportivă în cadrul regulamentului de organizare a clubului.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Împreună cu antrenorul lotului național de gimnastică masculină juniori, Ermil Popescu, și cu fosta vicecampioană mondială, Diana Chelaru, dorim să creionăm partea de activitate sportivă pe gimnastică feminină și masculină. Este important să investim în infrastructură ținând cont că în vechea sală avem aparate funcționale din anii ‘60-’70, care în momentul acesta nu mai sunt adaptate reglementărilor actuale pentru competițiile de gimnastică. Mă bucur că am ajuns să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect, este un proiect de suflet, pe care mi l-am dorit încă de la începutul mandatului, din 2016. Am reușit procedural să-l trecem pe lista de investiții, să facem toate documentațiile necesare și, chiar dacă am avut întârzieri din partea unor colaboratori, iată că proiectul a ajuns în faza de demarare a lucrărilor, astfel încât, după finalizarea lor, să putem aduce un aport important în dezvoltarea gimnasticii brașovene și a gimnasticii din România“ a declarat viceprimarul Costel Mihai. 

Citeste și:  Code for Romania reunește la București ONG-urile europene pentru prima inițiativă de observare independentă consolidată a alegerilor europarlamentare la nivelul UE

Detalie procedură:

Câștigător: Asocierea SC Romfit Grup SRL (Brașov) – lider asociere cu SC HAR & H SRL (Brașov) – asociat și subcontractant SC Miralex Instal Com SRL (Zărnești).

Valoarea ofertei:  15.306.624,98 lei+ TVA;

Termen de execuție a lucrărilor: 14 de luni;

Garanție: 60 de luni de la finalizarea lucrărilor. 

Descriere:

Sala de sport va fi o clădire cu regim de înălțime de P+2E, cu amprenta la sol de 1.745 mp și suprafață construită de 2.879 mp. Ea va oferi sportivilor atât o suprafață de antrenament, cât și o zonă omologată pentru competiții specifice gimnasticii artistice, fiind dotată și cu o tribuna de 216 locuri. Pe lângă aceste funcțiuni, sala de sport va fi dotată și cu spații tehnice, oficii, sala fitness, vestiare sportivi și antrenori, birouri, cabinet medical și grupuri sanitare.

Citeste și:  7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei

Detalii tehnice:

Regim de înălțime: P+2E parțial; 

H max= +12.75 m; 

S construită sala sport = 1745 m.p.; 

S desfășurată sală = 2879 m.p.; 

Suprafața terenului de sport: 23.45 x 36.45 m; 

Suprafața de gardă în jurul terenului minim, conform normativelor în vigoare: 1,5 m; 

Suprafața sportivă totală: 855 m.p.; 

Sala de sport va beneficia de patru vestiare pentru elevi/sportive, fiecare pentru maxim 15 persoane; 

Înălțime: în zona terenului de sport înălțimea liberă va fi de aprox. 8 m; la coridoare minim 3 m; la 

vestiare, grupuri sanitare, birouri etc. – minim 2.60 m. 

Proiectant: S.C. Rozini SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.