A fost inaugurat Cabinetul de cardiologie din cadrul Ambulatoriului integrat

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, a fost inaugurat Cabinetul de cardiologie din cadrul Ambulatoriului integrat (situat pe strada Sitei nr. 17), aprobat în structura organizatorică a spitalului. Activitatea cabinetului este asigurată de Liliana Maria Văduva, medic specialist cardiolog, care are la dispoziție un electrocardiograf (EKG) și un ecocardiograf de înaltă performanță, echipamente achiziționate cu fonduri din bugetul județean totalizând 152.000 de lei.
„Numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate a crescut, motiv pentru care s-a impus diversificarea serviciilor medicale furnizate și acoperirea unei arii mai largi de investigații paraclinice – explorări medicale, pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și a conduitei terapeutice. Pentru ca pacienții cu boli respiratorii care au și patologie cardiovasculară să beneficieze de un tratament corect, la timp și complet prin serviciile furnizate de către spitalul nostru, am deschis acest cabinet de cardiologie”, a spus dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.
Beneficiarii serviciilor de cardiologie sunt atât pacienții cărora li se recomandă de către medicul curant aceste servicii și care se programează pentru un consult de specialitate la Ambulatoriul integrat, cât și pacienții internați în regim de spitalizare de zi sau în regim de spitalizare continuă la Spitalul de Pneumoftiziologie. Încheind contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a județului Brașov, serviciile de cardiologie sunt furnizate gratuit pentru asigurații care au bilet de trimitere de la medicul curant, precum și pentru pacienții internați în spital.

Citeste și:  Aproape 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului și până în prezent. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în Braşov, Mureș și București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.