alphaville

A fost înregistrat primul șoc anafilactic în urma vaccinării anti-Covid. Femeia se simte bine!

O femeie în vârstă de 46 de ani din Olt care a suferit un șoc anafilactic după administrarea primei de doze de vaccin AstraZeneca, se află în momentul de faţă într-o stare foarte bună, conform medicului Valeriu Gheorghiță.

Reamintim că în urmă cu două zile, într-un centru de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.

Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

Citeste și:  246.539 doze vaccin Pfizer, 25.340 doze vaccin Moderna, 46.280 doze vaccin AstraZeneca și 12.730 doze vaccin Johnson&Johnson, distribuite în judeţ

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare.

La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Coordonatorul campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghita spune că, probabil astăzi va fi externată din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.