A fost lansat proiectul antidrog „Descoperă puterea din tine!”

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi la conferința de lansare a proiectului „Descoperă puterea din tine!”, ce urmărește creșterea gradului de conștientizare a consecințelor negative ale consumului de droguri în rândul tinerilor.

Proiectul este derulat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Brașov și este finanțat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Antidrog.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 10.000 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani din județele Brașov, Prahova și Constanța, cărora li se vor adăuga beneficiarii indirecți, respectiv 3.000 de părinți, profesori și membri ai comunităților locale.

Citeste și:  Compania Apa va continua investiţiile în modernizarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare din 12 localităţi braşovene

De asemenea, proiectul își propune implicarea a minimum 30 de tineri din cele trei județe într-un program de mentorat și formare de lideri, cu accent pe prevenirea consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos, implementarea unei campanii de comunicare digitală care să încurajeze discuțiile deschise despre riscurile consumului de droguri, elaborarea și distribuirea a 50.000 de pliante și broșuri informative cu data precise și relevante despre consecințele negative ale consumului de droguri, precum și organizarea a 60 de acțiuni stradale care să implice peste 10.000 de participanți.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii: „Este lăudabil faptul că județul Brașov devine locul în care atât autoritățile, cât și zona nonguvernamentală, societatea civilă, se implică, se completează și cooperează în lupta împotriva acestui teribil flagel al drogurilor care afectează cel mai puternic generația tânără. Salut și acest proiect al Crucii Roșii și chiar am discutat să implicăm tinerii care vor termina programul de mentorat în proiectul-pilot pe care eu l-am inițiat, vizând conștientizarea în rândul elevilor din județul Brașov a pericolului reprezentat de comercializarea și consumul de substanțe psihoactive. Acest proiect va intra, din toamnă, în cel de-al treilea an în care se desfășoară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.