A fost lansat site-ul „Brașov pentru Ucraina“

De astăzi, la adresa ua.brasovcity.ro poate fi accesat site-ul inițiativei „Brașov pentru Ucraina“, platforma care oferă toate informațiile de care au nevoie refugiații ucraineni, dar care le este destinat și brașovenilor care doresc să ajute, prin donații sau voluntariat.

Site-ul cuprinde două secțiuni. Cea în limba română le este destinată celor care doresc să ofere ajutor și are inclus formularul de ofertă de ajutor lansat săptămâna trecută de primărie împreună cu partenerii din grupul „Brașov pentru Ucraina“, datele de contact necesare celor care doresc să facă donații, precum și știri despre evoluția activității în centrul de la CATTIA.

Secțiunea în limba ucraineană conține toate informațiile de care are nevoie un refugiat, începând de la numărul de telefon al call-centerului care funcționează non-stop și până la formulare de înregistrare, formulare pentru nevoi imediate sau pe durată mai lungă, informații despre transportul în comun din oraș – care este deja gratuit, în baza unui document de identitate, pentru refugiați – informații despre servicii medicale și chiar despre evenimente organizate în Brașov pentru aceștia. Există sfaturi privind siguranța și evitarea traficului de persoane, o listă de instituții, numere de contact și adrese care le pot fi utile, inclusiv informații despre solicitarea rezidenței sau cetățeniei, înregistrarea pentru continuarea studiilor sau pentru cursuri de limba română, și chiar sfaturi juridice sau pentru consiliere psihologică.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Platforma ua.brasovcity.ro, precum și call-centerul lansat săptămâna trecută sunt create prin eforturile voluntarilor și asociațiilor care s-au alăturat municipalității în inițiativa „Brașov pentru Ucraina“.

Numărul de telefon al call-centerului este +40371784071, disponibil 24 de ore din 24. E-mail: ua@brasovcity.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.