A fost lansată Dopomoha, platformă pentru ucrainenii care caută refugiu în România

Mai multi specialisti în IT din cadrul Asociaţiei Code for Romania au lansat platforma informatică „Dopomoha.ro, în sprijinul refugiaţilor din Ucraina, disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză şi rusă.

Ne-au trebuit mai puțin de 72 de ore să construim de la zero și să avem live Dopomoha.ro, platforma centrală cu informații pentru ucrainenii care caută refugiu în România. Capacitarea întregii echipe și comunități Code for Romania a fost fantastică, un efort uriaș depus de noi pentru ca cei care ajung în România să nu simtă haos, panică sau incertitudine. Ni s-au alăturat ca parteneri în crearea și validarea informațiilor din platformă cei de la Departamentul pentru SItuații de Urgență, Organizația Internațională pentru Migrație și Consiliul Național Român pentru Refugiați. E mai mult decât tehnologie, iar asta ne dă încrederea că putem, oră cu oră, zi cu zi, aplicație cu aplicație să fie puțin mai bine”a declarat Bogdan Ivănel, Co-founder & CEO Asociația Code for Romania.

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de caco la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

Platforma oferă informaţii corecte despre procedura de intrare în ţară, metodele de solicitare a azilului în România, drepturile şi obligaţiile persoanelor care intră în ţară, dar și resursele la care pot avea acces.

https://dopomoha.ro/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.