A fost lansată o platformă de educație financiară!

Banca Națională a României, Ministerul Educației,  Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au lansat la începutul lunii martie platforma de educație financiară www.edu-fin.ro.

Acest site reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziție sfaturi practice pentru toți cei care doresc să-și dezvolte cunoștințele, atitudinea și comportamentul financiar, potrivit basilica.ro.

Lansarea platformei de educatie financiara reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului, anunță BNR.

Cei interesati vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platformă și să se implice în implementarea acesteia.

Citeste și:  DAS Brașov: Asociațiile și fundațiile pot depune documentele pentru obținerea subvențiilor până la sfărșitul acestei luni

Realizarea unei Strategii Naționale de Educație Financiară reprezintă o soluție validată de practica europeană și internațională pentru impulsionarea creșterii gradului de educație financiară. De asemenea, urmărește creșterea nivelului de cunoștințe și abilități financiare ale cetățenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare ușurință, a unor servicii financiare tot mai complexe și să beneficieze, într-o măsură cât mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situației și perspectivelor lor financiare.

Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiară, la secțiunea Cartea Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.