A fost semnat ordinul comun pentru scenariul în care funcționează școlile

Ordinul care prevede scenariile după care elevii merg la școală a fost semnat de miniștrii educației și sănătății. Scenariile nu se vor mai raporta la incidența din zilele de vineri, ci se pot actualiza de pe o zi pe alta atunci când rata de infectare dintr-o localitate scade sub 1/1000. Acest lucru înseamnă că toți elevii, indiferent de clasă, merg la școală fizic. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform prezentului Ordin, „Scenariul de funcționare al unității sau instituției de învățământ pe parcursul anului școlar se va actualiza în funcție de evoluția epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția situației în care localitatea se află în carantina”.

În funcție de rata de infectare cu noul coronavirus, elevii pot astfel:

Scenariul 1
Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2
Participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de Covid este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.