A început asfaltarea ‘Drumului de sub munte’

La un an de la emiterea ordinului de începere a modernizării drumului interjudeţean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P – cunoscut sub numele de „Drumul de sub munte”, constructorul lucrează intens.

În momentul de faţă, structura rutieră, respectiv refacerea terasamentului este finalizată pe o porțiune de 7 km, din totalul de 49,6 km incluşi în proiect. Antreprenorul SC Diferit SRL a mobilizat în această fază a lucrărilor 81 de muncitori, 22 de utilaje şi 36 de camioane.

În decurs de un an – de la momentul ordinului de începere a lucrărilor şi până în prezent, potrivit constructorului s-au executat următoarele lucrări: s-au finalizat patru poduri şi se lucrează la alte şase, dintr-un total de 15 poduri care vor fi refăcute din temelii sau reparate capital. Sunt în diverse stadii de execuţie 31 de podeţe din prefabricate: 25 de podețe sunt deja finalizate, două sunt în reconstrucţie, iar patru au intrat în reabilitare. De asemenea, s-a încheiat consolidarea unui zid de sprijin, iar la un altul se lucrează.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

„Suntem într-un progres foarte bun, deoarece am avut şansa unui constructor foarte bun, care îşi face bine treaba. Acesta este un proiect investiţional complex, prin care reconstruim, reabilităm și lățim Drumul de sub munte. Până acum s-a lucrat foarte mult la refacerea podurilor, podeţelor şi a zidurilor de sprijin, precum şi la consolidarea structurii drumului, astfel că pe tronsonul de la Viștea am ajuns la turnarea asfaltului. La finalul acestui an sperăm să avem 13 km asfaltaţi în totalitate.

Modernizarea acestui drum reprezintă primul proiect din actualul mandat pentru care am accesat fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, fonduri cu o valoare totală de 146.864.245,94 lei. Este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Braşov realizat în ultimii 30 de ani şi unul dintre cele mai importante din Regiunea Centru, un proiect care n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor primarilor din Ţara Făgăraşului. La finele proiectului vom avea 49,6 km de drum reabilitat în totalitate şi cu audit de trafic realizat”, a declarat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  Creșterea anuală cu doar 5% a plăților digitale generează în 5 ani majorarea PIB-ului României cu 7 miliarde lei

La rândul său, Florin Ioani, primarul comunei Viştea, a menţionat că „orice primar din Ţara Făgăraşului îşi dorea acest drum, care va dezvolta întreaga zonă. Artera traversează toate satele de sub munte, de la Perşani, la Ucea, astfel că va pune în valoare Munții Făgăraș şi va contribui la dezvoltarea turismului. Se ştie, o infrastructură bună aduce cu sine dezvoltarea altor ramuri economice. Dacă în trecut Ţara Făgăraşului era ca un fel de periferie, unde se realizau doar cârpeli în ceea ce priveşte infrastructura, astăzi, datorită implicării Consiliului Judeţean Braşov, lucrurile s-au schimbat în bine”.   

Valoarea totală a contractului de execuţie a modernizării „Drumului de sub munte” este de 141.594.653,28 lei. În actualul mandat, Judeţul Braşov este fruntaş la nivelul Regiunii Centru, cu peste 300 de milioane de lei în implementare din fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere, bani care se vor reflecta în 100 de km de drumuri reabilitate în totalitate.                                                 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.