A început perioada de înscrieri pentru admiterea la liceu

A început perioada de înscrieri pentru admiterea la liceu. Până pe 29 iulie absolvenţii de clasa a VIII-a trebuie să completeze fişele de înscriere, împreună cu părinţii.

Fișa de înscriere pentru admiterea la liceu poate fi completată atât online, prin formularul „Fișa de înscriere” transmis electronic, cât și fizic, la școala absolvită. Elevii și părinții care vor să meargă la școală pentru a completa fișa trebuie să se programeze înainte printr-un mesaj trimis prin e-mail conducerii unității de învățământ.

Noile reguli stabilite prin ordin al ministrului Educației, pentru admitere liceu 2021

  • Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să-și exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă.
  • Depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate.
  • În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie.
  • Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii.
  • În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, candidații/ părinții/reprezentanții legali ai acestora au obligația de a prezenta în format fizic, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, documentele care au stat la baza înscrierii în învățământul liceal, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.
  • Prezentarea de înscrisuri false se pedepsește conform legii și atrage pierderea locului obținut prin fraudă.
Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

Pe 24 iulie vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat. Tot pe 24 iulie, vor fi afișate în unitățile de învățământ gimnazial listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din țară.

În perioada 25-28 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.