A început summitul extraordinar al NATO consacrat războiului din Ucraina

Liderii NATO au început joi un summit extraordinar pentru a analiza modalităţile în care pot oferi mai mult sprijin Ucrainei pentru ca această ţară să se poată apăra de invazia Rusiei şi pentru a consolida flancul estic al Alianţei cu patru noi batalioane, în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria, transmite EFE.

Şefii de stat şi de guvern din cele 30 de ţări aliate se întâlnesc la Bruxelles pentru a-şi arăta unitatea în faţa agresiunii ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni la care va participa prin videoconferinţă şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Suntem uniţi în condamnarea agresiunii neprovocate a Kremlinului şi hotărâţi să continuăm să impunem costuri Rusiei pentru a pune capăt acestui război brutal” care împlineşte joi o lună de la declanşare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la începerea summitului extraordinar.

Citeste și:  Examenul pentru permisul auto ar putea fi dat și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.