A intrat în trafic prima linie de transport elevi pentru Școala 6 și Liceul Johanes Honterus

Din această dimineață au început să circule cele trei autobuze care deservesc prima linie de transport elevi către două unități de învățământ din centrul istoric, Școala Gimnazială nr. 6 și Liceul Johanes Honterus, în cadrul unui proiect pilot inițiat de Primăria Brașov.
Pentru siguranța copiilor, în fiecare autobuz există un polițist local, care însoțește copiii până la intrarea în curtea școlii.

Conform reprezentanților RAT, aproximativ 110 elevi au utilizat, în această dimineață, această linie de transport specială, aproape jumătate dintre aceștia urcând în autobuz în stațiile de pe traseu (Spitalul Județean, C N I. Meșotă și Livada Poștei).
,,După această primă zi, pot spune că proiectul pilot de transport al elevilor are toate șansele să fie unul de succes. Părinții și copii s-au mobilizat foarte bine, astfel că nu au fost întârzieri la îmbarcarea și debarcarea acestora.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Din păcate nu același lucru îl pot spune despre conducătorii auto care blochează accesul în stații sau nu dau prioritate acestor autobuze la ieșirea din stații. Sper ca o dată cu implementarea proiectului cu benzile dedicate pentru autobuze să rezolvăm și această problemă. Le-am cerut celor de la RAT o analiză a necesarului de autobuze pentru această linie pentru elevi, în funcție și de informațiile pe care le primesc de la cele două unități de învățământ, pentru ca eventual să mai introducă un autobuz, și de asemenea o analiză asupra programului, pentru a ne asigura că elevii ajung la timp la școală.

Acest proiect reprezintă o facilitate pentru copii și părinți – pentru că nu mai este necesară deplasarea părinților cu mașina personală pentru a-și lăsa copiii la școală – dar și o soluție de fluidizare a traficului și reducere a poluării în zona centrului istoric“, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov
Vă amintim faptul că, în această fază a proiectului, RATBV S.A. va asigura curse doar dimineața, din capătul de linie Poienelor (Roman), către cele două unități de învățământ menționate, urmând ca în autobuze să aibă acces doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – 4), cadrele didactice și nedidactice.
Menționăm faptul că autobuzele vor opri doar în stațiile menționate: Poienelor – Spitalul Județean – Liceul Meșotă – Livada Poștei – Șirul Beethoven. Autobuzele care vor circula în cadrul acestui proiect – pilot vor purta pe tabelele informative de traseu mesajul ”Transport elevi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.