A murit cântărețul Victor Socaciu

Victor Socaciu s-a stins din viață la 68 de ani, după o lună de spitalizare. În urmă cu două săptămâni, artistul a participat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk “Om bun” la Breaza. Vestea morții sale a fost confirmată de către fiica artistului, pe rețelele de socializare.

“O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!, ” a scris pe Facebook Ana Maria Socaciu.

Victor Socaciu a fost un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.

Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli.Tatăl său era muncitor la uzinele Steagul Rosu din Brașov, mama sa țesătoare la Partizanul Roșu este unicul copil al familiei. Amândoi părinții aveau legături cu muzica, tatăl fusese toboșar când era tânăr într-o formație la o casă de cultură muncitorească, iar mama a fost coristă într-un ansamblu foarte mare. Tatăl său dorea să-l vadă fotbalist; mama voia doar să-l vadă fericit.

În biografia sa, artistul povestea că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea, chiar dacă atunci nu înțelegea ce însemna iubirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.