Cunoscutul interpret de muzică populară bănățeană Tiberiu Ceia a murit aseară, la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de colegii săi de la TVR Timișoara, alături de care realiza emisiunea „Cântecul de acasă”. Tiberiu Ceia a debutat în 1967 pe scena Operei din Timișoara, iar din repertoriul său făceau parte melodii foarte iubite de public, cum ar fi „Frumoasă- i vecina noastră”.
Tiberiu Ceia s-a născut pe data de 16 iulie 1940 în Timişoara. Părinții, Aurel, funcţionar, şi Solomia, casnică. Despre copilărie, își amintea mereu cu drag: ‘Era ca în poveşti. Doi părinti tineri, veseli, cu mulţi prieteni, care ne umpleau casa în care domnea iubirea”.
Spunea că talentul l-a moştenit de la ambii părinţi, dar şi de la bunici. Avea doar cinci ani când a început să cânte prin casă odată cu muzica Ioanei Radu şi a Mariei Lătăreţu, în timp ce acestea erau difuzate la Radio. Debutul official a avut loc în anul 1967, pe scena Operei din Timişoara.
După terminarea Liceului „C.D. Loga” din Timişoara, a urmat Şcoala Tehnică Financiară timp de doi ani. Apoi a mers la Universitatea din Timişoara, unde visul sau era să termine Facultatea de Filologie. În 1967 a devenit profesor de limba şi literatura română, şi tot atunci a cântat în cadrul emisiunii de televiziune „Dialog la distanţă”, în concursul dintre Timişoara şi Iaşi. A câştigat şi adevenit oficial interpret de muzică populară în seara de 21 mai.
La meseria de profesor a renunţat după 12 ani, timp în care a fost profesor şi la gimnaziu, şi la liceu. În perioada aceea începuse să fie chemat la spectacole. În 1978 a plecat definitiv din învăţământ. A ales scena concertând alături de ansamblul Doina Oltului sub îndrumarea directorului Gheorghe Stan. Au urmat o serie de colaborări cu majoritatea orchestrelor din ţară. Tiberiu Ceia a fost director de şcoală, director de Ansamblu artistic, redactor şef, apoi director la Studioul TVR Timişoara.