A murit papa emerit Benedict al XVI-lea. Funeraliile vor avea loc în 5 ianuarie

Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă, 31 decembrie 2022, la ora 9.34. Știrea a fost dată de Sala de Presă a Sfântului Scaun. Sfânta Liturghie de înmormântare va avea loc joi, 5 ianuarie 2023, în Piața Sfântul Petru și va fi prezidată de Papa Francisc, începând cu ora Romei 9.30. Trupul neînsuflețit al regretatului pontif va fi depus în bazilica San Pietro luni, 2 ianuarie 2023, pentru salutul și rugăciunea credincioșilor.

”Cu durere, vă informez că papa emerit Benedict al XVI-lea a decedat astăzi la ora 9.34 la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”: a declarat sâmbătă, 31 decembrie a.c., directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Începând de luni, 2 ianuarie 2023, trupul neînsuflețit al papei emerit va fi depus în bazilica Sfântul Petru pentru salutul și rugăciunea credincioșilor.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Sfânta Liturghie de înmormântare și funeraliile vor avea loc joi, 5 ianuarie 2023, la ora Romei 9.30, în Piața Sfântul Petru și vor fi prezidate de papa Francisc. Potrivit informațiilor difuzate astăzi de Sala de Presă, papa emerit Benedict al XVI-lea și-a exprimat dorința ca funeraliile să se desfășoare într-un climat spiritual cât mai simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.