A murit Pele. Legendarul fotbalist brazilian avea 82 de ani

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut ca Pele, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor suferea de cancer la colon.

Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma „cedării mai multor organe vitale”. Legenda fotbalului a fost diagnosticat cu cancer de colon în septembrie 2021, de atunci fiind supus mai multor intervenții chirurgicale și trecând print-un lung proces de chimioterapie.

Anunțul decesului său a îndurerat o lume întreagă. Familia lui Pele a făcut această veste tragică publică pe contul de Instagram al fostului mare fotbalist brazilian.

„Inspirația și dragostea au marcat călătoria Regelui Pele, care a murit în pace astăzi. În călătoria sa, Edson i-a încântat pe toți cu geniul său în sport, a oprit un război, a desfășurat asistență socială în întreaga lume și a răspândit ceea ce el credea cel mai mult a fi leacul pentru toate problemele noastre: dragostea. Mesajul său viu devine o moștenire pentru generațiile viitoare. Dragoste, dragoste și dragoste, pentru totdeauna”, este mesajul publicat pe pagina de Instagram al lui Pele, cel mai probabil de apropiații acestuia.

Citeste și:  Program de finanțare de peste un miliard de euro pentru susținerea producătorilor români care procesează hrană pentru populaţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.