A murit Petrică Mîțu Stoian. Artistul era internat în stare gravă la ATI Reșița

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit, sâmbătă, la Spitalul din Reșița, unde fusese internat. Artistul se recupera după ce se vindecase de Covid-19.

Petrică Mîțu Stoian avea 61 de ani și se afla în tratament post-Covid, însă sâmbătă s-a simțit rău și a ajuns din nou la spitalul din Reșița. Din cauza stării sale, artistul a fost dus direct la Terapie Intensivă, potrivit Mediafax.

Sâmbătă seara, medicii au constatat decesul. Moartea artistului ar fi fost provocată de complicațiile aferente bolii COVID-19. Cântărețul avea Bronho-penumonie și era și sub tratament anti-coagulant.


Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.