A revenit iarna în aproape toată ţara! Zeci de utilaje de deszăpezire acționează și în Brașov

A revenit iarna în aproape toată ţara. În sudul, centrul şi estul teritoriului este cod galben de precipitaţii, vânt puternic şi temperaturi foarte scăzute pentru luna aprilie. Avertizarea este valabilă până mâine dimineaţă. Zona montană înaltă se află şi ea sub cod, de această dată unul portocaliu.

Brașovul este sub cod portocaliu de ninsori – 40 de utilaje de deszăpezire acționează de azi-noapte. De altfel, conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin. Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Meteorologii spun că astăzi temperaturile maxime vor fi cuprinse între zero şi 10 grade, iar ceva mai cald va fi în extremitatea sudică, nevizată de avertizări. Zilele acestea însă nu doar frigul ne dă bătăi de cap, ci şi precipitaţiile.

Până mâine dimineață, în regiunile sudice, sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul, centrul Moldovei, Transilvania și Banat așteptăm și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, care local vor depune și strat de zăpadă. Așteptăm și cantități de apă însemnate, cantități ce vor depăși 20-25 l/m² și pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40-50 l/m². Şi pentru zona Capitalei ploi însemnate, undeva la 15-25 l/m², însă în noaptea de marți spre miercuri se vor restrânge ca și arie către nord-estul teritoriului„, a transmis Diana Giurgiu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, citată de Radio România Actualități.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

Dacă zilele aceastea temperaturile vor fi scăzute pentru a doua lună de primăvară, de săptămâna viitoare vremea ar trebui să se îndrepte.

Dacă vorbim despre acele estimări pe patru săptămâni care se realizează în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, săptămâna ce urmează se încadrează cumva la o vreme ușor mai rece decât în mod normal, iar în anumite zone ale țării apropiată termic, chiar și următoarele săptămâni, pe lângă acesta, se încadrează în normalul termic al perioadei. Dar să ținem totuși cont că pe măsură ce avansăm în luna aprilie și ne îndreptăm către sezonul cald și aceste norme despre care vorbim ele sunt în creștere de la o săptămână la alta„, a mai transmis Diana Giurgiu, la Radio România.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Foto. meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.