Abonamentele la sala de fitness oferite angajaților vor fi fără taxe din februarie

Abonamentele la sala de fitness vor putea fi acordate salariaților, iar acestea nu vor fi taxate, dacă angajatorul vrea să aplice facilitatea, potrivit Legii 34/2023. Adică firmele nu vor plăti pentru ele impozit pe venit, contribuția la sănătate și la pensie.

Practic, scutirea de taxe salariale se va aplica, potrivit Legii 34/2023, dacă angajatorul va acorda beneficiul într-o limită anuală de 400 de euro de persoană (echivalent în lei). Legea 34/2023 se aplică și pentru PFA, tot în limita a 400 de euro.

„Angajatul poate să meargă la sală, să își facă abonament, iar apoi să meargă cu factura la angajator. El îmi plătește mie (ca angajat), dar nu mai mult de 990 lei/lună. Apoi încă 990 lei. Poate da și 300 lei din factura asta, și tot așa până ajung la valoarea de maxim 400 euro”, explică pentru hotnews.ro, Cornel Grama.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Condiții de aplicare:

  • practicarea sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic;
  • abonament doar la operatori cu coduri CAEN 9311 – Activități ale bazelor sportive, 9312 – Activități ale cluburilor sportive, 9313 – Activități ale centrelor de fitness;
  • maxim 400 euro anual;
  • valoarea abonamentului, împreună cu toate celelalte beneficii extrasalariale acordate de firmă angajatului, cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de bază.

Noua lege va intra în vigoare începând cu veniturile pe luna februarie 2023.

Foto. bodyedgenc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.