AC/DC va lansa albumul POWER UP pe 13 noiembrie

AC/DC va lansa albumul „POWER UP” pe 13 noiembrie, potrivit unui anunţ făcut de trupa rock pe reţelele de socializare.

Anunţul a fost făcut imediat după lansarea primului extras, single-ul „Shot In The Dark”.

„POWER UP” va cuprinde 12 piese şi urmează să apară în diferite formate. Este dedicat lui Malcolm Young, chitarist şi co-fondator al grupului, care a murit pe 18 noiembrie 2017. „Este un omagiu adus lui, la fel cum «Back in Black» a fost un omagiu pentru Bon Scott”.

Solistul Brian Johnson, chitariştii Angus Young şi Stevie Young, bateristul Phil Rudd şi basistul Cliff Williams au confirmat reunirea trupei în urmă cu câteva zile.

Cel mai recent album AC/DC, „Rock or Bust”, a fost lansat în 2014.

Brian Johson s-a retras din grup în 2016, din cauza unor probleme de sănătate. În turneul „Rock or Bust”, el a fost înlocuit de Axl Rose.

Rudd plecase din trupă în 2015, după ce a fost arestat, iar Williams şi-a anunţat retragerea în 2016, când a spus că trupa este „un animal schimbat”.

În primăvara lui 2019, inginerul grupului, Mike Fraser, a confirmat că trupa s-a aflat în studio pentru înregistrări alături de Brian Johnson. El a spus că noul album va fi „un fel de tribut adus lui Malcolm Young, la fel cum «Back in Black» a fost un tribut pentru Bon Scott”.

Trupa AC/DC, înfiinţată la începutul anilor 1970, a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003. Albumele grupului, în rândul cărora se remarcă „High Voltage” (1975), debutul discografic, „Highway to Hell” (1979), „Back in Black” (1980), „For Those About to Rock We Salute You” (1981), „The Razors Edge” (1990) şi „Black Ice” (2008), au fost vândute în peste 200 milioane de copii pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.