AC SR Municipal Brașov a primit acceptul de a utiliza Stadionul Tineretului

Direcția de Infrastructură Sportivă a primăriei va încheia un protocol de utilizare a infrastructurii sportive de pe Stadionul Tineretului cu AC SR Municipal Brașov, pentru ca echipa de seniori a clubului să poată să activeze în Liga 3, iar echipa de juniori în Liga Elitelor. Reprezentanții Primăriei Brașov s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții clubului pentru a discuta această colaborare, iar zilele viitoare, după decizia Federației Române de Fotbal în ce privește calendarul competițional, vor fi puse la punct ultimele detalii.

„Având în vedere parcursul competițional la nivelul federației de Fotbal și că există în momentul de față în Brașov echipe de Liga 3, ne-am întâlnit să stabilim un parcurs și etapele de pus la punct împreună cu ei pentru ca infrastructura sportivă a municipiului Brașov să fie utilizată de către echipa acestui club de fotbal. Direcția Infrastructură Sportivă a municipiului va stabili, pornind de la discuția de astăzi, un parcurs, un program, și vom stabili concret un mod de utilizare a acestei infrastructuri de către echipa de fotbal. Mă interesează să sprijinim prin implicarea noastră această echipă. Cred că este un sprijin necesar, nu ne propunem să facem afaceri sau venituri, ci doar să gestionăm această perioadă în condiții corecte, împreună cu această entitate sportivă. Ne interesează să aibă un parcurs cât mai bun iar lucrurile să fie bune din perspectiva fotbalului. Le-am prezentat astăzi și ceea ce înseamnă infrastructura sportivă la nivelul Municipiului Brașov, pe investițiile pe care le avem în bazele sportive – Metrom Carpați, Tineretului, și Sala Polivalentă. Stadionul Tineretului va intra și el în modernizare, avem un capitol bugetar aprobat, însă până acum am făcut curățenie și igienizare pentru a-l putea utiliza, iar după ce va fi efectuată o expertiză, se va face un proiect tehnic și această locație va intra într-un proces de modernizare. În paralel, gândim un alt concept, un stadion nou pe care dorim să-l construim în apropierea Sălii Polivalente, lucru despre care de asemenea am vorbit astăzi“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov

„Mulțumim primăriei pentru că ne-a primit astăzi la discuție. Am stabilit cu domnul primar un plan etapizat pentru a reveni pe Stadionul Tineretului cât mai curând. SR Brașov va reveni cu echipa de seniori și cea de juniori Liga Elitelor pentru meciurile oficiale. Urmează să perfectăm în zilele viitoare această înțelegere între primărie și clubul nostru și așteptăm programarea Federației Române de Fotbal pentru campionat, având în vedere că în momentul de față situația este incertă. Vom face un contract de utilizare a Stadionului Tineretului, contra cost, după ce primim un răspuns în legătură cu seria în care vom fi repartizați și programul competițional complet până în luna mai“, a precizat Alexandru Filip, purtător de cuvânt ACS SR Municipal.

Reamintim că la începutul acestui an, Direcția Infrastructură Sportivă din cadrul Primăriei Brașov a demarat un program de curățenie și igienizare a Stadionului Tineretului, inclusiv refuncționalizarea spațiilor interioare și înlocuirea instalațiilor și refacerea gazonului, pentru a permite utilizarea stadionului până la modernizarea sa completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.