Acces interzis mașinilor, în parcul de „La Iepure” din Răcădău

Primăria Brașov a anunțat că accesul mașinilor în parcul de „La Iepure” va fi interzis. Măsura a fost luată pentru a proteja spațiul verde, pentru a asigura siguranța pietonilor, a copiilor și nu numai.

Parcul de la Iepure a fost recent reamenajat și a devenit un loc popular pentru petrecerea timpului liber. Cu toate acestea, în ultima vreme, au fost observate tot mai multe mașini care circulau pe aleile din parc, punând în pericol siguranța celorlalți vizitatori.

Pentru a preveni accidentele și pentru a proteja spațiul verde, Primăria Brașov a decis să interzică accesul mașinilor în parc. Vor fi montate bariere la intrările în parc, iar accesul va fi permis doar riveranilor și autovehiculelor de service.

„Bineînțeles că regretăm situațiile apărute după deschiderea parcului de la Iepure, dar ne bucurăm că și ieri după amiază parcul era plin de brașoveni de toate vârstele – pici bicicliști și trotinetiști care învațau regulile de circulație în poligonul dedicat lor; cupluri pe balansoare și pe bănci, adolescenți care își testau îndemânarea la pump track”, a transmis Sorin Toarcea, purtatorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Citeste și:  Jazz in the Park a lansat biletele de o zi

Au început remedierea deficiențelor apărute:

  • Piatra cubică a fost reașezată și va mai fi pus un strat de sort care să o stabilizeze și mai mult, iar zilele acestea la poarta de acces va fi montat un sistem care să facă imposibil accesul mașinilor, tocmai pentru ca situația să nu se mai repete;
  • Rampa de sărituri a fost reparată de firma care a construit-o; în plus față de proiectul inițial, pe toată pista de rulare a mai fost adăugat un strat de Tego antiderapant (un material din structuri de lemn cu o încleiere adecvată pentru mediu umed, ce oferă rezistență mecanica mare, rezistență la umezeală, uzură și încovoiere, recomandat pentru skate-park-uri).
  • Au fost înlocuite riglele și șuruburile băncilor supuse actelor de vandalism (căci, din păcate, ne mai confruntăm și cu astfel de situații negative). A fost reparat a treia oară și gardul prin care anumite persoane consideră că trebuie să treacă spre dig, în loc să folosească poarta.
Citeste și:  O nouă expoziție semnată de artista Teodora Pica, în august, la Galeria INSPIRATIO din Brașov

Perioada de garanție a lucrărilor este de 3 ani, așa că orice deficiențe – unele inerente unei lucrări noi – vor fi remediate pe cheltuiala constructorului.

„Avem, totuși, cel mai mare parc amenajat de municipalitate în ultimii 15 ani, cu spații de relaxare și pentru practicarea sportului, singurul unde cei mici pot învăța mersul pe bicicletă și pot căpăta primele noțiuni de educație rutieră”, a mai transmis Sorin Toarcea.

Vă reamintim că parcul de „La Iepure” a fost deschis, oficial, sâmbătă, după ce zona a fost reamenajată total, cu o investiție de peste 7 milioane lei, fără TVA, din fonduri nerambursabile.

Primăria Brașov face apel la toți vizitatorii parcului să respecte regulile de circulație și să contribuie la menținerea curățeniei și a ordinii în spațiul verde.

Citeste și:  Teutonic Fest Hărman revine cu o nouă ediție în incinta Cetăţii Medievale @ 27-28 iulie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.