Accesul în mall-uri se va face doar cu Certificatul Verde. Raed Arafat: Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, că accesul în mall-uri va fi permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. El a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi celor nevaccinaţi, dar trebuie să meargă în farmacii din afara centrelor comerciale mari.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar pentru magazinele esenţiale, se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat la Palatul Victoria.

„La tot ce este în mall accesul se face numai cu Certificat Verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Dacă nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt în mall, adică la magazine alimentare. Haideți să fim serios. Adică intră pe ușa intrării de la mall și îmi spune că merge la supermarket și după care te trezești cu el în cinematograf. Deci nu va merge acest lucru”, a spus Raed Arafat vineri, în timpul unei conferințe de presă.

Șeful DSU a recunoscut, totuși, că există și lacune în noua hotarare a CNSU. De exemplu, în ea nu sunt prevăzute situațiile în care nevaccinații vor să se vaccineze în centrele găzduite de mall-uri.

„Dacă intră la centrul de vaccinare din interiorul mall-ului nevaccinat, va intra însoțit. Vom vedea care va fi soluția. Îți spune că mă duc să mă vaccinez, el este nevaccinat, dar nu are imunitate, cel mai bine să evite mall-urile ca să se vaccineze. Se va reglementa situația asta cu CNCAV, dacă avem centre de vaccinare în interiorul mall-ului”, a explicat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.