Acțiune a Poliției Brașov pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe

La data de 03/04 iulie 2021, în intervalul orar 19.00 – 05.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, Secțiile 1 – 5 Poliție, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român – Reprezentanța Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brașov, ce a avut ca obiectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule, care circulă sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, verificarea respectării regimului legal de viteză, precum și starea tehnică a vehiculelor.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 21 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 132/2017.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 9.400 lei.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

 Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 2 permise de conducere, reținute 3 certificate de înmatriculare și a fost constatată 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.