Acțiune de ecologizare într-un sector împădurit de pe raza UAT Cristian

Subprefecții județului Brașov, Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, comisarul-șef al Comisariatului Judeţean Brașov al Gărzii Naţionale de Mediu, Mircea Paraschiv, alături de angajați ai Instituției Prefectului Județul Brașov, Consiliului Județean, Comisariatului Judeţean Brașov al Gărzii Naţionale de Mediu, Gărzii Forestiere Brașov și Primăriei comunei Cristian au participat ieri la o acțiune de ecologizare într-un sector împădurit de pe raza UAT Cristian (zona Depozitul PECO- Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou -Avicola).

”Dat fiind că în această săptămână a fost Ziua Muntelui, iar mâine va fi Ziua de Curățenie Națională, ne-am gândit că este un bun prilej de a mai organiza o acțiune de ecologizare a unei zone din județ și, în același timp, de a oferi un exemplu de urmat și a da încă un semnal privind necesitatea păstrării unui mediu natural curat, nepoluat. Este o chestiune care ține și de educație, dar și de sănătatea publică. Pentru că un mediu sănătos înseamnă oameni mai sănătoși”, a declarat subprefectul Ambrus Izabella Agnes.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

”Trebuie să înțelegem că locul deșeurilor nu este în pădure sau în alte locuri care sunt extrem de greu de decontaminat, ci fie în centrele de reciclare, fie la rampele ecologice de deșeuri. Reducerea poluării, reciclarea, managementul eficient al deșeurilor, precum și acțiuni concrete de educare și de conștientizare a problemelor de mediu reprezintă calea de urmat pentru ca generațiile viitoare să se poată bucura și ele de mediul natural sănătos”, a spus, la rândul său, subprefectul Lucian Pătrașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.