Acțiune de salvare în Piatra Craiului: Turist rănit, coborât de salvamontiști la baza muntelui

Acțiune de salvare în Piatra Craiului a salvamontiștilor din Zărnești, pentru salvarea unui turist accidentat. Incidentul s-a petrecut într-o zonă greu accesibilă, fără marcaje. Din fericire, turistul rănit a avut semnal la telefon și a putut cere ajutorul salvamontiștilor.

La căteva ore de la apelul telefonic, salvatorii au reușit să coboare victima în siguranță la baza muntelui.

„In jurul orei 18.00 Serviciul Salvamont Zarnesti a fost solicitat de către o persoana care a suferit mai multe traumatisme in urma unui accident in Padina Calului. Din cauza reliefului accidentat cat si problemelor medicale din urma accidentului in sine, actiunea de salvare s-a dovedit a fi una dificila si anevoioasa. Ps: ca si recomandare …încercați sa nu mergeți de unul singur pe munte mai ales în zone nemarcate si in care este posibil sa nu întâlniți picior de om in aproape un an turistic vorbind … ecuatia acestui caz ar fi fost cu totul si cu totul altul daca victima nu ar fi avut semnal la telefon sau nu ar fi avut baterie la telefon…”, au recomandă salvamontiștii din Zărnești.

Citeste și:  Compania Fly Lili a anunţat primele destinaţii pe care le va opera pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.