Acțiuni ale Gărzii de Mediu, la Brașov

Pe raza unei comune din județul Brașov comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Brașov au desfășurat o acțiune de combatere a unor activități ilegale.

Este vorba despre activitățicare constau în dezmembrarea unor vehicule scoase din uz, inclusiv prin incinerarea unor componente auto de către persoane fizice neautorizate din punct de vedere al protecției mediului, activități desfășurate în locuri neautorizate, precum curți sau chiar la marginea drumului, în scopul valorificării părților reciclabile.

În derularea acțiunii au fost implicate autoritatea publică locală, Poliția Locală și IPJ Brașov prin structurile de specialitate.

În urma acțiunii, zona a fost ecologizată și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale de către comisarii GNM CJ Brașov, persoanelor fizice în cauză, în valoare totală de 21.000 lei.

Citeste și:  Loteria Română organizează, sâmbătă, extrageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40

Gărda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Brașov, va efectua în continuare acțiuni în vederea combaterii gestionării necorespunzătoare a VSU, precum și a lipsei actelor de reglementare din punct de vedere mediu cât și a spațiilor special amenajate în acest sens.

Aceste acțiuni vizează inclusiv trasabilitatea acestor tipuri de deșeuri (vehicule scoase din uz) până la centrele autorizate pentru colectare și tratare VSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.