Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea siguranței rutiere, în Codlea și Ghimbav

Ieri, 17.02.2023, Serviciul Rutier Brașov împreună cu Biroul Rutier Brașov, Poliția Municipiului Codlea și Formațiunea Rutieră Ghimbav au acționat pe raza municipiului Codlea și a orașului Ghimbav, în zonele cu risc ridicat de producere accidente rutiere, atât pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, cât și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Implicit, s-au desfășurat activități și pe linia depistării conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru probarea abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, mijloacele tehnice certificate, etilometre, Drugtest, precum și două cinemometre TruCam, existente la nivelul I.P.J. Brașov.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 35 sancțiuni contravenționale, dintre care 31 pentru încălcarea limitei legale de viteză și 4 pentru alte abateri la regimul rutier.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 13.000 lei.

În intervalul desfășurării acțiunii, pe raza municipiului Codlea și a orașului Ghimbav, inclusiv sectorul de drum DN1 din afara celor două localități,  nu s-au produs accidente rutiere.

Astfel, poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.