Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu Covid, pe raza județului Brașov în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 21 mai 2021, polițiștii brașoveni au verificat 540 delocaţii, 54 desocietăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și aproximativ 90 demijloace de transport persoane.  

Citeste și:  Transportul aerian de mărfuri a crescut cu 26,7%, în primele 9 luni din 2022

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 33 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3.500 lei.  

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile impuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

de asemenea, au fost continuate activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  Modificări de trasee pentru autobuzele RATBV, pe 1 decembrie 2022

Scopul activităților desfășurate nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Solicităm tuturor cetățenilor  să respecte toate normele legale în vigoare și să nu se expună la riscuri pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.