Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni

La data de 02/03 septembrie 2022, în intervalul orar 20.00 – 06.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Brașov, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și polițiști locali, au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, pe linia infracțiunilor contra persoanei, a faptelor de tâlhărie, loviri sau alte violențe, amenințare, a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, precum și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la traficul rutier.

Polițiștii brașoveni au acționat, cu preponderență, în zona cluburilor de noapte din municipiul Brașov, în cadrul activităților desfășurate fiind verificate 10 societăți comerciale, 45  de autovehicule și legitimate 88 de persoane.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.000 lei, dintre acestea 5 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și 3 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru un conducător auto, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului.

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

  • Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

În fapt, la data de 02 septembrie 2022, în jurul orei 21.05, polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 62 ani, din municipiul București, care conducea un autovehicul pe strada Poiana Soarelui din Stațiunea Poiana Brașov, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,45 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Foto: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.