Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au continuat și în acest sfârșit de săptămână activitățile specifice, desfășurând atât activități de informare cu privire la necesitatea respectării normelor de conviețuire socială, cât și de prevenire și combatere a fapteleor antisociale.

Astfel, la data de 24 septeembrie 2022, în intervalele orare 11,00 – 13.00 și 15.00 – 17.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție și Biroul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule, care parchează, fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, prevenirea săvârșirii faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Activitățile au fost desfășurate în două etape, acționându-se în zonele aglomerate din municipiul Brașov, respectiv în zona centrelor comerciale, piețelor, spitalelor, fiind instituite filtre rutiere pentru verificarea respectării de către conducătorii auto a prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice. Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au legitimat 79 de persoane și au verificat 51 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat 30 desancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.500 de lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 24 au fost pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.