Acțiuni preventive pentru șoferi: ”Pierzi atenția, Pierzi controlul!” – Serviciul Rutier Brașov

Ieri, Serviciul Rutier Brașov a organizat și desfășurat o activitate educativ – preventivă ce abordează una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere, respectiv neatenția la volan.

Activitățile se desfășoară în cadrul Campaniei de Educație Rutieră a Poliției Române – Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Conducătorii auto opriți în trafic vor fi informați cu privire la riscurile la care se expun dacă atenția le este distrasă prin alte preocupări, precum utilizarea telefonului mobil pentru convorbiri, mesaje text sau accesarea rețelelor sociale. De asemenea, consecințele neatenției sunt nesemnalizarea corespunzătoare a schimbării direcției de mers sau a benzii de circulație.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

La nivelul Uniunii Europene, România ocupă primul loc în ceea ce privește numărul de persoane decedate în accidente rutiere raportate la un milion de locuitori (100 de morți la fiecare milion). Cauzele accidentelor rutiere sunt diverse, iar neatenția la volan se numără printre acestea. Chiar și pentru o secundă, orice distragere a atenției ne pune în pericol atât pe noi, cât și pe ceilalți participanți la trafic și poate genera condiții de accident.

PIERZI ATENȚIA. PIERZI CONTROLUL. RĂMÂI ATENT. CONDU PRUDENT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.