Acțiuni susținute ale Poliției Brașov în vederea prevenirii consumului de substanțe psihoactive în rândul tinerilor

Vacanța de vară presupune deplasări în zone intens circulate și aglomerate, iar tinerii sunt expuși unor tentații în ceea ce privește petrecerea timpului liber, printre care se numără și  riscul consumului de alcool și substanțe psihoactive.

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul Siguranța Școlară continuă acțiunile de informare cu scopul prevenirii consumului de substanțe psihoactive.

Cu această ocazie, tinerii sunt conștientizați cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise și a consumului de alcool, fiindu-le oferite recomandări cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoase. Totodată, acestora le sunt prezentate  pericolele la care se expun în cazul în care aleg să consume diverse substanțe psihoactive, răspunderea penală în cazul minorilor, precum și noțiuni cu privire la consum, deținere sau chiar trafic de droguri.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

 Polițiștii desfășoară astfel de activități pe întreaga perioadă a vacanței de vară, în unitățile de învățământ preuniversitar care își continuă activitatea, dar și în tabere, zone de agrement, parcuri sau cu ocazia unor manifestări culturale.

Pentru a preveni victimizarea tinerilor în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive, Poliția Brașov  recomandă:

  • Informați-vă ce sunt drogurile, cum acţionează, care sunt consecinţele. Informaţia te face mai puternic, te ajută să iei decizii mai bune!
  • Alegeți-vă cu mare atenţie prietenii! Nu vă înconjurați de persoane cu reputaţie proastă și aveți curajul să spuneți „NU”! Dacă faceți parte dintr-un grup în care se consumă substanțe stupefiante, e timpul să vă căutați alţi prieteni! Un prieten adevărat nu vă îndeamnă să faceți ceva ce v-ar putea dăuna!
  • Nu consumați băuturi alcoolice în cluburi decât dacă acestea au fost deschise în fața voastră.
  • Vorbiți cu părinții dacă vi s-a propus să consumați droguri sau ați fost martor la un asemenea act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.